top of page

Böcker

Böcker och noveller av författare Angua Vintersvärd.

Vuxen

dromfangaren_efront_v2.jpg
Drömfångaren (novell)

Världen drabbas av en farsot med följden att de döda går igen, mitt ibland oss. För den unga fröken Westman som är det en chans att äntligen få bygga det liv hon alltid önskat, och kompenseras för det liv hon berövades. Men vad är priset för att fånga sina drömmar?

Du hittar boken här.

Du hittar e-novellen här.

KDP_ifadersspar_cover.jpg
I fäders spår (novell)

Kung Oscar II av Förenade konungarikena Sverige och Norge med kolonier, må förespråka “Brödrafolkens väl”, men hans undersåtar märker snart att greppet om makten hårdnar. Alla vet att det är oklokt att kritisera Kronan, men under ytan stormkokar det.

I fäders spår är en oscariansk steampunkhistoria om förbjuden kärlek och längtan efter självständighet.

Du hittar e-novellen här.

Gårdstomtens döttrar

På ytan är systrarna Skog som vilka 25-åriga kvinnor som helst. Kanske lite kortare och mycket katigare än genomsnittet. Och få kan förstå att det var så viktigt för dem att flytta ut på Hisingen.

Som den förstfödda förväntas Jasmine rätta sig in i ledet av Gårdatomtarnas traditioner för att en dag axla ansvaret som familjens överhuvud. Kanske hade det varit lättare att acceptera om hon inte förbannats med födelsemärken som gjort henne skrämmande lik det hatade Skogsrået. Kanske hade hon funnit sig i sitt öde om hon inte fått smak för friheten i människornas värld. Och kanske hade släkten i sin tur kunnat hantera att hon var ung och vild om hon inte hade gett sig i lag med gamla fiender.

För en tomte på gränsen till utstött finns det egentligen bara en sak kvar att göra – att hitta en människa. Så när Jasmine möter Mattias borde allt ha varit enkelt…

Du hittar e-boken här.

Barn & ungdom

Front_ElandigaSagan.PNG
Den el-ändiga sagan

Det är slutet av november när inte bara vintern, utan framförallt mörkret, sänker sig över Hultsfred. Ett område i taget. Allt slocknar – lamporna, kylskåpen, affärerna – men ingen vet varför, inte ens elektrikerna. Bästisarna Hektor och Leif har ett viktigt skolarbete att genomföra. De tänker inte låta någonting komma emellan dem och frökens uppskattning. Fast Hektor kanske hinner med bara en liten stund till framför sitt älsklingsdataspel? Hektors lillasyster Adora tycker att det bästa med skolan är rasterna. Det är egentligen inte magister Manfreds fel, han är faktiskt oftast riktigt bra. Särskilt när man lärt känna honom. Men en dag råkar Adora få veta en fruktansvärd hemlighet och ingenting blir längre som förut. Den el-ändiga sagan är en kapitelbok för barn och barnsliga sinnen.

Front_SjukaSagan.PNG
Den sjuka sagan

Det är första veckan i december och snön breder ut sitt oskyldigt vita täcke över landet. Fast det kan inte dölja den stora katastrofen - den fruktansvärda tragedin - som drabbat världen. Det kan till och med vara slutet för mänskligheten; kaffet har försvunnit!Just som det ser ut att inte kunna bli värre dyker det upp små trähästar utanför dörrarna och Adora är den enda som förstår vad det handlar om. Men varför ska det vara så svårt att få vuxna att lyssna?Den sjuka sagan är den andra delen i adventsserien om syskonen Jansson och alla de andra figurerna som befolkar det sagolika Hultsfred.

sotnosbockerna.png
Böckerna om den lilla kaninen Sötnos

Den lilla kaninen Sötnos hittar gärna på äventyr med sina vänner Sötsakerna. Men ibland kan det bli lite ensamt och snurrigt.
Följ med på en upptäcksresa i igenkänningens land för både stor och liten!

bottom of page