top of page
a%20och%20d_edited.jpg

Frågor & Svar

- Varför valde ni namnet Midnight Ink?

Vi ville ha ett namn som speglar vår process. Det mesta av vårt arbete sker under lediga stunder, det vill säga sena kvällar och nätter, och även om vi arbetar mycket på skärm går det ändå åt en hel del bläck.
 

Och ja, det finns flera tatueringsstudios runt om i världen som också heter Midnight Ink, men vi misstänker att de oftast jobbar dagtid.

 

- Är inte fantasy bara för barn- och ungdomar?

Historiskt sett har det inte getts ut särskilt mycket fantasy på svenska, varken på originalspråk eller i översättning. Tillgången har därför varit begränsad, och främst riktad till den yngre publiken. De äldre läsarna har därför lärt sig att rikta blicken mot den engelska utgivningen. Numera finns det massor av fantasy på svenska, men få känner till det.

Genren fantasy är lika bred som själva begreppet skönlitteratur. Det finns alltså fantasy-berättelser som också är deckare, äventyr, romance, humor, skräck, you name it. Kanske frågan borde vara: varför välja bok efter hur gammal du är och etiketten, istället för att läsa de berättelser som intresserar, lockar, utmanar och frigör dig?

 

- Hur hittar jag mer fantasy på svenska?

Det finns så många svar på den frågan, så här kommer en lista på var du kan börja leta.

SF-bokhandeln

Aktuell fantastik

Bloggar

Fantastikbokklubben

Fantasykammaren

Fantasykanalen

Sci Fi World

Nördarnas julmarknad

Konvent som till exempel SweCon, NärCon, ComicCon

Fantastikgränden på Bokmässan i Göteborg

Lokala bokmässor

Fråga någon, t ex en bibliotekarie, någon i fantasygrupperna på
sociala medier eller en kompis

bottom of page